Наставникът на Спартак Енгибар Енгибаров, родни футболни легенди и треньори, сред

...
Наставникът на Спартак Енгибар Енгибаров, родни футболни легенди и треньори, сред
Коментари Харесай

Енгибаров и родни легенди при именити немски лектори

Наставникът на Спартак Енгибар Енгибаров, родни футболни митове и треньори, измежду които Гонзо, Даниел Боримиров, Илия Груев, Александър Томаш, Христо Янев, Владо Манчев, Галин Иванов, Христо Марашлиев, както и шефовете на школите на Лудогорец и ЦСКА участваха в интернационален треньорски футболен семинарв столичния комплекс,,Царско село ”.

Пред треньорите именити немски лектори изнесоха лекции за възстановяване на тактическото и техническото равнище посредством работа за бързо взимане на решение и различаване на футболната обстановка, и противодействие против надълбоко прегрупиран съперник.

Целта на събитието беше показване на актуалните трендове, вероятности и насоки на рационализиране на подготвителния развой по следните тематики: 1. Life Kinetik – специфична подготвителна методика за възстановяване на усещането, по- бърза реакция, съгласуваност, централизация и доста други когнитивни и двигателни умения, 2. Deep Learning - изобретателна техническа подготовка – възстановяване на работата с двата крайници и възстановяване на интуитивното отиграване в обстановка един против един, 3. Exerlights – най-модерната и за в този момент единствена подготвителна система за възстановяване на футболната просветеност по време на игра посредством игрови форми, 4. Техника/тактика - подаване в пространство зад тила на съперника, превъзмогване на защитни линии и основаване на голови обстановки, 5. Тактика - игра против надълбоко позициониран съперник.

Семинарът, който беше под егидата на Българската треньорска школа по футбол към БФС, включваше и на практика занимания с присъединяване на юношите на ЦСКА до 19 години.

Петимата футболни лектори:

Матиас Новак - над осем години дава отговор за изобретателната техническа подготовка в детско юношеската школа на Байерн Мюнхен. Индивидуален треньор на професионални футболисти и млади гении.

Петър Шраинер (на фотографията до Енгибаров) – футболен треньор от над 25 години. Бивш треньор на старшата възраст, координатор и отговорник за развиването на футболните гении в детско юношеската школа на Шалке 04. Футболисти, упражнявали под негово управление: Месут Йозил, Мануел Нойер, Юлиан Дракслер, Бенедикт Хьоведес, Макс Майер, Лерой Сане и други Автор на доста книги и преподавател в над 25 страни.

Стивън Турек - един от младите надарени треньори в Германия. Треньор в академията на Хановер 96.Специализиран в разбора и развиването на актуалните тактически постройки. Участник като преподавател в интернационалните треньорски футболни семинари в Дубай, Италия, Белгия и Словакия.

 

Иенс Ланг – един от създателите и главен управител на единствената по рода си подготвителна система за възстановяване на футболната просветеност по време на игра посредством игрови форми „ Exerlights “.

Николай Илиев – уредник на семинара- квалифициран състезателен академик от спортния университет в Кьолн както и собственик на А- лиценз от треньорската школа в Кьолн. Близо пет години треньор в футболното учебно заведение на Байер Леверкузен, две години треньор в частен немски футболен пансион (DFI – Deutsches Fußball Internat), три години асистент треньор във втория тим на MSV Дуисбург. В момента асистент треньор в мъжкия тим на Schwarz- Weiß Essen. Също по този начин подкрепя за образованието и развиването на футболни треньори в Китай.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР